Η ποικιλία «Λημνιώνας» μεγαλώνει στους πρόποδες
των Αγράφων ορέων, σε αμπελώνες που βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο,
έχουν χαμηλή στρεμματική απόδοση αλλά ταυτόχρονα «νοτίζονται» από το
μικροκλίμα που διαμορφώνει στην περιοχή η λίμνη Ν. Πλαστήρα.
Ένα φρέσκο κρασί με μια μοναδική, ελαφρώς γλυκιά..
Η Μαλαγουζιά, που επάξια έχει κερδίσει τον
τίτλο της «βασίλισσας» των ελληνικών αμπελώνων, όταν μεγαλώνει στη σκιά
των Αγράφων, με την αύρα της λίμνης Πλαστήρα να τη νοτίζει, αποκτά μια
άλλη διάσταση.Το λευκό αυτό κρασί ξεχωρίζει για την απολαυστική, φρέσκια και γεμάτη γεύση του σε συνδυασμό μ..
Το κλίμα και το έδαφος στους πρόποδες των
Αγράφων, χαρίζουν στην ποικιλία Μοσχάτο Αμβούργου γλυκά αρώματα, χαμηλή
οξύτητα και μαλακές τανίνες.
Το απαλό του χρώμα και η φρέσκια γεύση του κάνουν το κρασί αυτό να ξεχωρίζει και να αφήνει μια δροσερή και γοητευτική ανάμνηση.
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Μεσενικόλα..
Οι
επιλεγμένοι ορεινοί αμπελώνες, που απλώνονται ανάμεσα στα χωριά
Μεσενικόλα και Μορφοβούνι, μας ταξιδεύουν στην πανάρχαια ιστορία του
Μαύρου Μεσενικόλα, παραδίδοντας μαθήματα γευσιγνωσίας μέσα από αυτό το
κρασί. Από το 1455, η μοναδική αυτή ποικιλία
καλλιεργείται συστηματικά στα ..
Ασύρτικο. Η πανάρχαια, αντισυμβατική και
ανθεκτική ποικιλία - ο βασιλιάς των λευκών ποικιλιών - που ταξιδεύει
σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο δίνοντας κρασιά κορυφαίας ποιότητας. Το
σύμβολο επιβίωσης του ελληνικού αμπελώνα. Δευκαλίων. Ο
μυθικός βασιλιάς της Θεσσαλίας, ο δικός μας «Νώε». Αιώνιο..
Η ελληνική εκδοχή της γαλλικής ποικιλίας Syrah,
θρεμμένη κάτω από τον ελληνικό ήλιο, σφραγίζεται από τα ιδιαίτερα
χαρακτηριστικά που της δίνουν το εύφορο έδαφος του Μεσενικόλα, η
ευεργετική σκιά των Αγράφων και η ζωογόνος δροσιά της λίμνης Ν.
Πλαστήρα. Το αποτέλεσμα συναρπάζει με την τ..
Το κόκκινο κρασί της ετικέτας Messenicolas Domaine είναι ξηρό με
αρώματα μαύρων φρούτων, κέδρου και μπαχαρικών και χαρακτηρίζεται για το
πυκνό, σχεδόν αδιαπέραστο πορφυρό χρώμα του. Στο στόμα είναι πυκνό στη
δομή και στιβαρό, με σφιχτές τανίνες και υψηλή οξύτητα. Η πλούσια γεύση
και η υψηλή ..
Ένα ροζ που αιχμαλωτίζει το βλέμμα, φυσαλίδες που γαργαλούν τη μύτη, και μια γεύση που καρφώνεται στη μνήμη.Ο
ελιτισμός της οινογνωσίας αποδομείται με λεπτότητα και χιούμορ, μέσα
από ένα παιχνίδι εκλεκτής γεύσης και λεπτής αισθητικής που, τελικά,
μπορεί να μετατρέψει όλους όσους το δοκιμάζουν ..
Το Μαύρο Μεσενικόλα, η ποικιλία που η ποιότητά της κάνει περήφανη την
περιοχή που τη «γεννάει», παραδίδει στους γευσιγνώστες το Messenicola
Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) Καρδίτσα.
Με λουλουδένια μύτη λευκού κρασιού και τρυφερό βορειοευρωπαϊκό στόμα,
από την ομώνυμη ποικιλία του Μ..
Το λευκό κρασί της ετικέτας Messenicolas Domaine είναι ξηρό και
συνδυάζεται υπέρχοχα με ωμά θαλασσινά, όπως στρείδια, σούσι, σωταρισμένα
ψάρια, πατέ, Piccata κοτόπουλου, ριζότο λαχανικών λόγω του δρύινου στυλ
του Chardonnay. Σερβίρεται στους 7-12°C...
Το αγαπημένο μας κόκκινο MOI, JE M’ EN FOUS! ωρίμασε αρκετά και ήρθε η ώρα να προσφέρει μια καινούρια οινική εμπειρία! Τα
κρασιά από την ποικιλία Λημνιώνα με το ζωηρό κόκκινο χρώμα και τη μεστή
γοητευτική γεύση είναι κρασιά πολύ ιδιαίτερα αρωματικά, καθώς ενώνουν
μεθυστικά αρώματα φρούτω..
Ποικιλιακή σύνθεση: Μαύρο Μεσενικόλα 70%, Syrah, Carignan 30%.
Περιοχή: Καρδίτσα, Ελλάδα.
Γευστικά χαρακτηριστικά: Τα αρώματα της βιολέτας, των ώριμων
φρούτων (δαμάσκηνο, κεράσι, άγριο βατόμουρο) και του κάστανου,
«ντύνονται» τη ρουμπινί φορεσιά του πικάντικου και στιβαρού Syrah και
του..