BestPrice.gr
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

Αμπελώνες Γκανή Κρασί Τέσσερις Πύλες Λευκό Ξηρό 750ml

Αμπελώνες Γκανή Κρασί Τέσσερις Πύλες Λευκό Ξηρό 750ml
Αμπελώνες Γκανή Κρασί Τέσσερις Πύλες Λευκό Ξηρό 750ml
  • Διαθεσιμότητα: Άμεσα Διαθέσιμο
  • Κωδικός καταστήματος: 1740
13,89€
Τιμή με ΦΠΑ: 11,20€
Καλάθι

ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΉ ΣΎΝΘΕΣΗ: Ασύρτικο 80% | Μαλαγουζιά 20%
ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ: Λευκός Ξηρός Βιολογικός & Vegan Οίνος, Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Φθιώτιδα

ΑΜΠΕΛΏΝΕΣ: Μέσος όρος ηλικίας πρέμνων 20 χρόνια, φυτεμένα σε αργιλοπηλώδη εδάφη μέσης σύστα-
σης, αλκαλικά προς όξινα, με πετρώδες υπέδαφος. Το οικοσύστημα εξελίσσεται βασιζόμενο αποκλειστι-
κά στις αρχές της Βιολογικής Γεωργίας (πιστοποίηση TUV HELLAS)

ΣΤΡΕΜΜΑΤΙΚΉ ΑΠΌΔΟΣΗ: 1,15 tn/στρέμμα
ΠΕΡΊΟΔΟΣ ΤΡΎΓΟΥ: 18-22 Αυγούστου η Μαλαγουζιά | 1-3 Σεπτεμβρίου το Ασύρτικο
ΩΡΊΜΑΝΣΗ: Το 60% του κρασιού παραμένει για 5 μήνες σε ανοξείδωτη δεξαμενή, ενώ το υπόλοιπο 40%
ωριμάζει για το ίδιο διάστημα σε δρύινα βαρέλια 1ης & 2ης χρήσης. Κατά την περίοδο αυτή γίνονται
περιοδικά “batonnage”
ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΑ ΠΑΛΑΊΩΣΗΣ: 6 χρόνια
ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ ΣΤΟΙΧΕΊΑ: Αλκοολικός βαθμός 14,0% by vol., υπολειμματικά σάκχαρα 2,1 g/l, ολική οξύτητα
5,9 g/l τρυγικού οξέος, pH 3,16

ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΉ ΠΡΟΣΈΓΓΙΣΗ: Επιδιώκεται η αρμονική συνύπαρξη του φρουτώδη χαρακτήρα ενός φρέ-
σκου κρασιού με τον χαρακτήρα ωρίμανσης που υπογραμμίζει η δρυς. Προζυμωτική εκχύλιση εφαρμόζε-
ται μόνο στο Ασύρτικο με στόχο την υψηλή ένταση της μεσαίας παλέτας. Οι θερμοκρασίες της αλκοολι-
κής ζύμωσης είναι πολύ χαμηλές ώστε να διαρκέσει σχεδόν 1 μήνα, κάτι που εξυπηρετεί την αρωματική

πολυπλοκότητα και την εξέλιξη του κρασιού στη φιάλη με το πέρασμα των χρόνων. Ήπιας παρέμβασης

χαρακτηρίζεται όλη η οινοποιητική διαδικασία με χαμηλά θειώδη, μη χρήση σκευασμάτων ζωικής προέ-
λευσης, ενζύμων, καθώς και σκευασμάτων προερχόμενων από κύτταρα ζυμών

ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΆ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΆ: Λαμπερό κίτρινο χρώμα με χρυσαφένιες ανταύγειες. Συνδυασμός

πυρηνόκαρπων φρούτων, όπως ροδάκινο και βερύκοκο, πάνω σε φόντο βοτανικών νύξεων χαρακτηρί-
ζουν τη μύτη. Αιχμηρή οξύτητα Ασύρτικου μαζί με ταννίνες Γαλλικής δρυός αποτελούν τη ραχοκοκαλιά

της δομής. Μακρά και φρουτώδης η επίγευση του
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΑ ΣΕΡΒΙΡΊΣΜΑΤΟΣ: 10-13°C

ΠΡΟΤΕΙΝΌΜΕΝΟΙ ΓΕΥΣΤΙΚΟΊ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΊ: Σαλάτα με καπνιστό σολομό και αβοκάντο, ριζότο θαλασ-
σινών, ψάρια και θαλασσινά στη σχάρα, καρπάτσιο ψαριών, ζυμαρικά με αστακό

Πολιτική Cookies
Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί βασικά cookies για τη γρηγορότερη περιήγηση στη σελίδα.